Det her er MIT MUSEUM - en samling af omkring hundrede af de kunstværker, jeg sætter pris på. Det er et virtuelt museum. Billederne ser ud til at være på denne site, men i virkeligheden består MIT MUSEUM af links til billedfiler, som ligger på computerne hos museer over hele verden. De har lagt dem på Internet, for at vi skal kunne se dem.

MIT MUSEUM består som andre museer fortrinsvis af klassisk, etableret kunst, i dette tilfælde malerier i den vestlige tradition. Hvis der viser sig at være interesse for MIT MUSEUM, vil jeg senere udvide det med et par fløje med andre former for kunst og måske holde særudstillinger.

Der er to måder at besøge museet på. Man kan vælge at starte i den ene ende eller et sted i rækkefølgen og efterhånden bevæge sig gennem samlingen i den tilfældige orden, billederne er ophængt. Eller man kan mere målrettet gå til indexet og klikke på de kunstnere, hvis værker man vil se.

Det kan være, du får lyst til at vide mere om en kunstner. Derfor har jeg i indexet lavet links til artikler om kunstnerne i et af nettets store leksika.

Man kan forestille sig, at museet pædagogisk kan bruges til placering af de enkelte billeder efter land, periode og stil.

Skilte og tekster er på engelsk, så også den beklageligt store del af verden, som ikke forstår dansk, kan være med.

Ethvert ordentligt museum har en gaveshop og en boghandel. Så det er der også her.

 

God fornøjelse

Kommentarer kan sendes til curator@mitmuseum.dk